Visualització de contingut web

Compromís 10. Incorporació de la xarxa de transport públic competència de l’Estat a la xarxa autonòmica

Negociarem la incorporació de la xarxa de transport públic competència de l'Estat a la xarxa autonòmica i garantirem la seua coordinació amb aquesta i amb les xarxes comarcals i locals. Millorarem el transport públic en matèria d'horaris i freqüència així com noves rutes que ajuden a minimitzar el despoblament rural i beneficien la cohesió social. Unificarem en un mapa tota la xarxa de transport públic i impulsarem la coordinació de servei. La xarxa de transport autonòmica, així com la comercial i local se centralitzarà a través d'instruments digitals, com a web i app per a facilitar l'accés a tota la informació i si escau compra de bitllet. A més s'impulsarà un bo únic que facilite la intermodalitat i la vertebració territorial.

Visualització de contingut web

Iniciativa: Impulsar la digitalització en el transport públic dependent de la Generalitat

  • Departament impulsor: 10 Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
  • Estat:

    En tràmit

  • Actuacions desenvolupades per a portar-la a terme:

 

Actuació 1

Nou mapa concessional de serveis de transport públic regular interurbà de viatgers per carretera

 

En el marc del nou mapa concessional, i dins dels Sistemes Intel·ligents de Transport (ITS), tant a partir de la web com d'apps, els nous projectes de servei facilitaran la informació adient a les persones usuàries. Així mateix, la Conselleria podrà fer un millor seguiment i control de les concessions.

https://politicaterritorial.gva.es/es/web/transportes/projectes-definitius-de-servei-public-de-transports-de-viatgers-amb-autobus

En tràmit

Actuació 2

Mesures de digitalització en Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana

 

1.- En juliol de 2022 es va posar en servei l'actualització de la pàgina web de Metrovalencia i al gener de 2023 la del TRAM d´Alacant. Les noves web són més segures i accessibles, complint ambdues el nivell AA de les Pautes d'Accessibilitat per al contingut web (WCAG) i incorporen un accés al desenvolupament "insuit" que proporciona encara més accessibilitat a la lectura de les web a tots els nivells de discapacitat. A més estan realitzades amb disseny "responsive", que permet que s'adapten als diferents dispositius (telèfon mòbil, ordinador o Tauleta), per la qual cosa es tracta de pàgines web netes i de fàcil navegació, i en les que el planificador i consulta d'horaris ofereixen més opcions en els resultats de cerca.

2.- S'han implantat millores significatives en molts àmbits, com són la sol·licitud de les targetes personalitzades amb elecció de lloc de recollida i pagament en línia, destacant també el seu mòdul principal de càlcul de trajectes i els accessos directes a algunes de les opcions personalitzades que estan disponibles quan s'accedeix com a persona registrada.

3.- Els Pressupostos de la Generalitat per a 2023 inclouen una línia de transferència de 5,0 M€ per a FGV per al finançament d'inversions per a transport sostenible i digital.

En tràmit

Actuació 3

Mesures per a la digitalització en l'Autoritat de Transport Metropolità de València

 

1.- L'ATMV va llançar en maig de 2021 un bitllet senzill QR per a Metrobus, adquirible mitjançant l'aplicació E-Mobility.

 

2.- Renovació de les parades d'autobús de l'àrea metropolitana.

 

Licitació de la renovació del mobiliari urbà en al voltant de 1.000 parades del transport públic interurbà en l'àrea metropolitana de València.

Licitada en gener de 2022. Adjudicada en juliol de 2022: 18,6 M€ (d'ells, 8,8 M€ provinents del Mecanisme de Recuperació i Resiliència). En execució des de desembre de 2022. L'actuació suposa la instal·lació i manteniment per 5 anys d'un mínim de 345 marquesines amb pantalla d'informació dinàmica, 292 tòtems amb pantalla d'informació dinàmica, 112 pantalles d'informació dinàmica per a col·locar en marquesines ja existents i 245 tòtems.

 

3.- Contracte de subministrament, instal·lació, implantació i manteniment de Sistemes d'Ajuda a l'Explotació i informació a les persones passatgeres, incloent-hi nous sistemes de pagament: Targetes sense contacte, targetes bancàries, telèfons, rellotges intel·ligents.

 

Licitació de 252 validadores innovadores a l'àrea metropolitana de València (dins del contracte anterior). Licitat en agost de 2022.

L'objectiu és facilitar el pagament amb QR, NFC i estar preparats per al pagament amb targeta de crèdit. A més, s'instal·laran validadores, routers i terminals d'inspecció per als autobusos que conformen la flota de Metrobus, millorant així la informació a l'usuari i del temps de pas per parada, mitjançant la licitació de noves solucions tecnològiques (SAE, pantalles, aplicació web, APP): 4,8 M€.

En tràmit

Òrgan responsable

Direcció General d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible / Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana / Autoritat de Transport Metropolità de València