Visualització de contingut web

Compromís 104 - Foment del Pacte per la sostenibilitat social, ambiental i laboral en clau de destinació turística intel·ligent. Alineats amb els ODS

Fomentarem el Pacte per la sostenibilitat social, ambiental i laboral, en clau de destinació turística intel·ligent, amb el desenvolupament dels compromisos de la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat, alineats amb els ODS i el Codi Ètic del Turisme Valencià.

Visualització de contingut web

Iniciativa: Impolsar la territorialització dels ODS en el marc de l'Aliança de ciutats sostenibles per al desenvolupament, facilitant la formació dels agents socials i la promoció de programes específics de sensibilització en l'àmbit local

  • Departament impulsor: 12 C. de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràti
  • Estat:

    Assolida

  • Actuacions desenvolupades per a portar-la a terme:

Actuació 1

Creació de l'Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible de la Comunitat Valenciana

L'Aliança de Ciutats pel Desenvolupament Sostenible, respon a la voluntat del Consell de difondre i traslladar en l'àmbit local la importància de comprometre's amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030 de Nacions Unides i es compromet a abordar el desafiament de fer realitat la meta d'aconseguir condicions favorables per a la consecució de l'Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible.

Actualment hi ha 65 municipis adherits a l'Aliança.

Assolida

Actuació 2

Subvencions per al finançament d'actuacions d'implementació i promoció dels objectius de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030, en l'àmbit local

S'han subvencionat projectes d'ajuntaments valencians sobre implementació i promoció del ODS de l'Agenda 2030, per tal d'afavorir les polítiques de sostenibilitat mediambiental, social i econòmica al territori de la Comunitat Valenciana.

2021 (primera convocatòria): 12 projectes.

2022: 48 projectes.

Import pressupostat per a 2023: 1.000.000 €.

Convocatòries

Assolida

Actuació 3

L'avanç del ODS als municipis de la Comunitat Valenciana

Presentació de l'informe «Els ODS a les ciutats espanyoles: avanços de l'Agenda 2030 a nivell local. El cas de la Comunitat Valenciana», amb la col·laboració de la Red Española de Desarrollo Sostenible i la participació de mes de 80 municipis de la Comunitat Valenciana.

En setembre de 2021 es va presentar l'informe nacional en una jornada on s'exposaren els principals resultats dels municipis valencians (Valencia, Alacant, Elx, Castelló i Torrent) a mes de bones practiques d'altres municipis.

Assolida

Òrgan responsable

Direcció General de Cooperació Internacional al Desenvolupament