Visualització de contingut web

Compromís 6. Elaboració de l’Estratègia Valenciana per la Biodiversitat 2030

Elaboració de l'Estratègia Valenciana per la Biodiversitat 2030, amb especial atenció a les zones RAMSAR, ZEPA i a lluita contra les espècies invasores i la protecció d'espècies autòctones i endèmiques.

Visualització de contingut web

Iniciativa: Elaborar l’Estratègia Valenciana per a la Biodiversitat 2030

  • Departament impulsor: 09 C. d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Tr
  • Estat:

    Assolida

  • Actuacions desenvolupades per a portar-la a terme:

Actuació 1

 

Elaborar l'Estratègia Valenciana per a la Biodiversitat 2030

 

L'Estratègia es una iniciativa per a determinar les prioritats de conservació del Medi Natural valencià. El seu objectiu principal es frenar la perduda de biodiversitat, establint les bases per a mitigar les pressions i impactes que contribueixen a esta perduda amb l'horitzó 2030. Estos plans i estratègies coincideixen en un dels principals Objectius per al Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030, que estableix la necessitat de "promoure l'ús sostenible dels ecosistemes terrestres, lluitar contra la desertificació, frenar i invertir la degradació de les terres i frenar la perduda de la diversitat biològica" (ODS 15).

Aquesta estratègia es marca com a objectiu arribar en 2030 al 50% del territori de la Comunitat Valenciana protegit per a poder assegurar al biodiversitat a través de la conservació dels hàbitats i ecosistemes.

 

Estratègia Valenciana per a la Biodiversitat 2030

Assolida

Òrgan responsable

Direcció General de Medi Natural i d'Avaluació Ambiental