Affichage de contenus web

Compromís 54 - Aprofundir en el programa d’oferta educativa rural. Garantir-ne el servei de transport i recursos necessaris

Aprofundirem en el programa d'oferta rural. Potenciarem equips docents que donen continuïtat als projectes educatius en coherència amb el medi, de manera que l'escola rural siga també un nucli d'irradiació de cultura i un espai de socialització del municipi. Garantirem el servei de transport escolar en les zones rurals. Facilitarem l'agrupació de centres rurals i els dotarem dels recursos necessaris que els en faciliten l'organització d'acord amb la seua singularitat.

Affichage de contenus web

Iniciativa: Recuperar escoles rurals i millorar el servei de transport

  • rendicio.departamento: 06 Conselleria d'Educació, Cultura i Esport
  • rendicio.estat:

    Assolida

  • rendicio.actuacions:

Actuació 1

Millora de les infraestructures rurals. Ampliació d'unitats educatives rurals.

Hem realitzat importantíssimes inversions en matèria d'infraestructures educatives al món rural. Alguns exemples son el Col·legi rural agrupat (CRA) del Penyagolosa; la recuperació de l'aulari d'Argelita, 47 anys després del seu tancament; la millora i ampliació del CRA Mondúver-Safor o la reposició del CRA Trescaire a Benlloc.

A més, aquest curs 2022-2023 han obert les seues aules 32 centres nous, dels quals un es situa a Castellnovo (914 habitants), altre a Santa Magdalena de Pulpis (755 habitants) i altre a Morella.

La recuperació d'aularis rurals, junt amb la millora del servei de transport, s'ha convertit en tot un puntal de les polítiques contra el despoblament.

Assolida

Actuació 2

Millora del transport escolar

Des de 2015, tot i la davallada en la natalitat i el progressiu despoblament del món rural, invertim vora 2 milions d'euros més en transport escolar, arribant a més de 3.000 alumnes nous.

A més, en els Pressupostos 2023 s'incorpora el dret de l'alumnat de Batxillerat a accedir al transport escolar gratuït.

Assolida

Òrgan responsable

Direcció General d'Infraestructures Educatives i Direcció General de Centres Docents