Affichage de contenus web

Compromís 129 - Aprovació de la proposició de llei per a la reintegració efectiva del dret civil valencià

Aprovació de la Proposició de Llei de modificació de la disposició addicional segona de la Constitució Espanyola per a la reintegració efectiva del dret civil valencià.

Affichage de contenus web

Iniciativa: Proposta de modificació de la Constitució per a la reintegració efectiva del dret civil valencià

  • rendicio.departamento: 12 C. de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràti
  • rendicio.estat:

    Assolida

  • rendicio.actuacions:

 

Actuació 1

S'ha aconseguit l'aprovació de la Proposició de llei en Les Corts Valencianes i l'admissió a tràmit per la Mesa del Congrés dels Diputats

 

-Debat, votació i aprovació de la Proposició de llei en la sessió del Ple de Les Corts Valencianes de 5 de febrer de 2020.

https://www.cortsvalencianes.es/ca-va/consulta_dscv#dsp/sumari/clau/X%20%20%20000220

 

-Admissió a tràmit de la Proposició de reforma constitucional per la Mesa del Congrés dels Diputats en la seua reunió de 25 de febrer de 2020.

https://www.congreso.es/public_oficiales/L14/CONG/BOCG/B/BOCG-14-B-61-1.PDF

Assolida

Actuació 2

S'han dut a terme diverses iniciatives polítiques i s'han recolzat les activitats organitzades per diverses entitats per a aconseguir la tramitació en les Corts Generals i l'aprovació de la reforma constitucional al·ludida

Al llarg de 2020, 2021 i 2022, des de la Generalitat, i en particular des de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, s'han adoptat iniciatives i s'han recolzat totes aquelles actuacions dirigides a aconseguir les esmentades tramitació i aprovació.

 

Cal destacar:

1.-Els contactes polítics mantinguts amb les forces amb representació parlamentària, tant en Les Corts Valencianes com en les Corts Generals.

2.-El finançament, a través de convenis de col·laboració anuals, de les activitats dutes a terme per l'Associació de Juristes Valencians per al foment i la recuperació del Dret Civil Valencià:

A més, alts càrrecs de la Generalitat han assistit als actes reivindicatius organitzats per l'esmentada entitat, tant a Madrid com a la Comunitat Valenciana.

3.-L'aprovació pel Consell, en la seua sessió de 19 de febrer de 2021, de la "Declaració institucional per a instar la declaració d'urgència en la tramitació de la reforma de la Disposició Addicional Segona de la Constitució espanyola, per a la reintegració efectiva del Dret Civil Valencià".

https://gvaoberta.gva.es/es/cercador-de-declaracions-institucionals

4.-Una vegada es va plantejar a Madrid la possibilitat de reformar l'article 49 de la Constitució, s'han mantingut contactes polítics per tractar d'aconseguir l'aprovació conjunta de totes dues modificacions.

Assolida

Òrgan responsable

Direcció General de Qualitat Democràtica, Responsabilitat Social i Foment de l'Autogovern