Affichage de contenus web

Compromís 116 - Foment de la gestió coordinada de serveis en les entitats locals i lluita contra la despoblació. Impuls de la llei de comarcalització valenciana

Administració local: impulsarem la llei de comarcalització valenciana per dotar d'oficialitat i estructura a les comarques, promoure la vertebració del territori i impulsar la descentralització política i administrativa. Així mateix es promourà l'agrupació d'entitats locals per a la gestió de serveis coordinats, treballant per una administració més pròxima i eficient. Així mateix la Generalitat garantirà que els fons econòmics destinats a les administracions locals es regisquen per criteris d'igualtat, territorialitat, idoneïtat i necessitat, atenint-se a la diversitat de realitats existents al llarg del nostre territori. Dotarem de majors recursos als municipis amb risc de despoblació i posarem en marxa un pla de sanejament de les hisendes locals dels municipis en estat d'intervenció econòmica.

Affichage de contenus web

Iniciativa: Llei integral de lluita contra el despoblament de la Comunitat Valenciana

  • rendicio.departamento: 01 Presidència de la Generalitat
  • rendicio.estat:

    Assolida

  • rendicio.actuacions:

Actuació 1

Projecte de llei integral de lluita contra el despoblament de la Comunitat Valenciana

Aprovat el projecte de llei pel Ple del Consell de 13/01/2023 i remés a les Corts per a la seua tramitació parlamentària.

L'objecte de la futura llei, és garantir serveis bàsics als municipis en risc de despoblament, millorar la qualitat de vida dels seus habitants i promoure mesures per a reactivar el seu teixit socioeconòmic, així com afavorir un desenvolupament ambientalment sostenible i territorialment equilibrat.

Aquesta legislació beneficiarà més de 80.000 persones de 178 municipis en risc de despoblació

Enllaç Acord Consell 13/01/2023

Corts Valencianes

Assolida

Òrgan responsable

Direcció General de l'Agenda Valenciana Antidespoblament