Affichage de contenus web

Compromís 58 - Posada en marxa d'un Institut Valencià de la Recerca i Estudis Avançats

Posarem en marxa un Institut Valencià de la Recerca i Estudis Avançats per dur endavant noves fórmules que ens permeten competir en igualtat amb altres sistemes d'investigació, mitjançant la col·laboració amb les universitats valencianes, l'atracció de fons externs i la contractació indefinida del personal investigador que s'haja beneficiat del programa GENT, que aportarà un major retorn a la societat valenciana, i aprovarem l'estatut del personal investigador laboral.

Affichage de contenus web

Iniciativa: Inversió multidisciplinària en investigació de l'envelliment en la Comunitat

  • rendicio.departamento: 11 Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital
  • rendicio.estat:

    En tràmit

  • rendicio.actuacions:

Actuació 1

Centre d'Investigació de l'Envelliment Elx (ICAR)

Dissenyat amb criteris d'excel·lència científica i amb capacitat d'atraure talent, l'objectiu és crear un centre d'investigació biomèdica d'àmbit internacional per a contribuir a la investigació sobre l'envelliment amb una perspectiva pluridisciplinària, incorporant les aproximacions socioeconòmiques al costat de les de les ciències de la salut.

S'ha signat el Conveni a l'octubre de 2022 amb ICAR. Constituït com fundació privada sense ànim de lucre, es compromet a reinvertir tots els beneficis obtinguts en la realització d'activitats d'investigació fonamental, industrial o desenvolupament experimental, en la divulgació dels seus resultats o en la realització d'activitats d'ensenyament.

Mitjançant aquest acord, la Generalitat contribueix amb 2,5 milions d'euros a la posada en funcionament de ICAR amb la finalitat de finançar les despeses de contractació de personal i altres derivats de l'activitat investigadora.

En tràmit

Òrgan responsable

Direcció General de Ciència i Investigació