Affichage de contenus web

Compromís 9. Estratègia per a la mobilitat sostenible

Desenvoluparem i executarem una estratègia per a la mobilitat sostenible. Habilitarem àrees per a l'estacionament de vehicles, bicicletes i patinets (Parks & Ride i Bicibox) en les zones de bescanviadors del transport de rodalia i Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana. Així com també, continuar amb el foment dels punts de càrrega per a vehicles elèctrics.

Affichage de contenus web

Iniciativa: Instal·lació d’aparcaments dissuasius i punts de càrrega per a vehicles elèctrics

  • rendicio.departamento: 10 Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
  • rendicio.estat:

    En tràmit

  • rendicio.actuacions:

 

Actuació 1

Instal·lació de cicloparks i aparca bicis en superfície

 

Ampliació de la xarxa d'aparcabicis assegurats i resguardats en estacions de FGV. Metrovalencia ja disposava de sistemes d'aparcar bicis en algunes estacions: València Sud, Empalme, l'Eliana o Riba-roja de Túria.

En 2020 FGV va obrir al públic aparca-bicis en estacions de superfície de Metrovalencia: Benaguasil 1, Fuente del Jarro, Rocafort, Font Almaguer, Massarrojos i Llíria.

FGV ha obert cicloparks en l'estació de Torrent Avinguda (Set/20), Empalme (Des/20), Alboraia-Perís Aragó i Quart de Poblet (Gen/21) en Metrovalencia, i Benidorm (Mar/21) en la xarxa del TRAM d'Alacant.

Aquest tipus d'equipament s'han dissenyat com a part del projecte SPROUT, finançat per la Unió Europea, amb l'objectiu de desenvolupar respostes innovadores a les necessitats de les persones usuàries de transport públic.

 

https://comunica.gva.es/es/detalle?id=364677645&site=174859783

Assolida

Actuació 2

Plans de Mobilitat Metropolitana Sostenible

 

En els Plans de Mobillitat Metropolitana Sostenible (PMoMeS) es preveu la creació en les àrees metropolitanes de xarxes d'aparcaments dissuasius "Park & Ride" (P&R) junt a les principals estacions/parades de transport públic i també en la perifèria de les grans ciutats (P&R d'últim recurs). Els aparcaments dissuasius seran còmodes, segurs, accessibles, resguardats i assequibles. Tindran punts de càrrega per als vehicles elèctrics i comptaran amb serveis de lloguer de bicicletes, motos, patinets, etc. I estaran bonificats quan el seu ús es vincule a la utilització del transport públic en la següent etapa del viatge.

 

Així mateix, els PMoMeS proposaran punts de càrrega per a vehicles elèctrics en aquelles localitzacions que compten amb avantatges per a fer-ho.

 

https://politicaterritorial.gva.es/es/web/movilidad-urbana/supramunicipales

En tràmit

Actuació 3

Subministrament de 4 vehicles elèctrics i instal·lació de 2 punts de càrrega al TRAM de Castelló

 

La Conselleria té en licitació un contracte per al subministrament de 4 vehicles elèctrics i 2 punts de recàrrega ràpida per al TRAM de Castelló. Els nous vehicles substituiran 3 vehicles dièsel que encara presten servei al TRAM de Castelló. Pressupost: 3,7 M€.

 

En tràmit

Òrgan responsable

Direcció General d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible / Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana