Affichage de contenus web

Compromís 63 - Posada en marxa del Pla Estratègic de l’Esport

Posarem en marxa el Pla Estratègic de l'Esport, des d'una perspectiva inclusiva, integradora i igualitària, que promoga l'esport de base a tots els barris i pobles valencians, hàbits de vida saludables; i es dote amb ajudes a la construcció i reforma d'infraestructures esportives municipals. Crearem un Centre d'Alt Rendiment Esportiu en el territori valencià.

Affichage de contenus web

Iniciativa: Impuls al patrimoni artístic de la Comunitat Valenciana

  • rendicio.departamento: 01 Presidència de la Generalitat
  • rendicio.estat:

    En tràmit

  • rendicio.actuacions:

Actuació 1

Coordinació institucional per a l'adquisició de les obres d'art de la col·lecció Lladró per part de la Generalitat

L'adquisició de la col·lecció de la família Lladró és la major aposta realitzada mai pel govern autonòmic per augmentar el patrimoni artístic de la Comunitat Valenciana.

La col·lecció, composta per 73 peces, suposa un extraordinari recorregut per l'art del segle XV fins al XX, amb especial èmfasi en els artistes valencians. Així, més d'un 80 % de les obres pertanyen a artistes nascuts a la Comunitat Valenciana, però també amb uns altres de gran reconeixement en l'art europeu, en particular de la conca mediterrània.

https://comunica.gva.es/va/detalle?id=367314082&site=174326079

Assolida

Actuació 2

Exposició de la col·lecció de la família Lladró – Palau de les Comunicacions

L'exposició de la col·lecció de la família Lladró, "Cinc-cents anys de pintura", proposa un viatge complet de cinc segles d'història a través de les obres d'art d'aquest conjunt pictòric, adquirit a l'octubre de 2022 per la Generalitat Valenciana. Es tracta d'una exposició antològica que exhibirà per primera vegada la totalitat de la col·lecció des del seu pas a mans públiques i la posarà, de manera unitària, a la disposició de tota la ciutadania en el Palau de les Comunicacions, un edifici emblemàtic en el centre de València.

La mostra es podrà visitar, de manera gratuïta, des del 25 de febrer fins a l'11 de juny, al palau de les Comunicacions.

En tràmit

Actuació 3

Centenari de la mort de Joaquín Sorolla en 2023

Joaquín Sorolla ha sigut, sens dubte, un dels valencians més universals. El pintor va ser part d'un moment excepcional de la cultura valenciana de finals del segle XIX i principis del XX.

El Consell de la Generalitat ha declarat l'any 2023 com a Any Joaquín Sorolla, en commemoració del centenari de la seua mort, per tal d'aprofundir en el coneixement de la trajectòria i obra del pintor i difondre el seu geni creador.

Així mateix, s'ha treballat amb  l'Estat espanyol per a la celebració del Centenari. S'ha creat una Comissió Nacional , per coordinar les diferents activitats que es duguen a terme per al conjunt de l'Estat Espanyol.

Decret 3/2023 de declaració de 2023 com Any Joaquín Sorolla

Reial decret 15/2023, aprovat pel Consell de Ministres el 17 de gener de 2023.

En tràmit

Òrgan responsable

Direcció General de Relacions amb les Comunitats Autònomes i Representació Institucional