Affichage de contenus web

Compromís 116 - Foment de la gestió coordinada de serveis en les entitats locals i lluita contra la despoblació. Impuls de la llei de comarcalització valenciana

Administració local: impulsarem la llei de comarcalització valenciana per dotar d'oficialitat i estructura a les comarques, promoure la vertebració del territori i impulsar la descentralització política i administrativa. Així mateix es promourà l'agrupació d'entitats locals per a la gestió de serveis coordinats, treballant per una administració més pròxima i eficient. Així mateix la Generalitat garantirà que els fons econòmics destinats a les administracions locals es regisquen per criteris d'igualtat, territorialitat, idoneïtat i necessitat, atenint-se a la diversitat de realitats existents al llarg del nostre territori. Dotarem de majors recursos als municipis amb risc de despoblació i posarem en marxa un pla de sanejament de les hisendes locals dels municipis en estat d'intervenció econòmica.

Affichage de contenus web

Iniciativa: Ajudes per a la millora i manteniment de les senderes homologades a la Comunitat Valenciana

  • rendicio.departamento: 01 Presidència de la Generalitat
  • rendicio.estat:

    Assolida

  • rendicio.actuacions:

Actuació 1

Ajudes per a la millora i manteniment de les senderes homologades a la Comunitat Valenciana

Aquesta nova línia de subvenció del capítol IV es crea gràcies a la necessitat observada de conservar la xarxa de senderes homologades a la Comunitat Valenciana. Un recurs patrimonial i paisatgístic que atrau les persones visitants cap a aquestes zones despoblades, Objectiu estratègic de la Direcció General de l'Agenda Valenciana Antidespoblament, que pretén dinamitzar amb aquesta mesura els municipis per on passen les senderes i promoure les activitats en la naturalesa.

Dotat per a 2023 amb 100.000 €, tindrà continuïtat els propers anys amb el suport dels Fons Next Generatión, ja que ha estat aprovat com a subprojecte del component C04, I04 del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d'Espanya.

El import consignat pel Govern d'Espanya per aquest projecte s'eleva a 1.878.735 €. El termini màxim per a l'execució del projecte finalitzarà el 31 de maig de 2026.

Assolida

Òrgan responsable

Direcció General de l'Agenda Valenciana Antidespoblament