Web Content Display

Compromís 5. Ordenació de recursos naturals i prevenció d’incendis i altres riscos

Es redactarà el Pla de Prevenció d'Incendis i Riscos Naturals, dirigit especialment a les administracions locals, que atenga la situació d'emergència climàtica, amb una anàlisi de factors de risc i amb especial atenció a les mesures d'adaptació i mitigació que es puguen adoptar. S'acabaran d'impulsar els Plans d'Ordenació de Recursos Naturals, els Plans Rectors d'Ús i Gestió i els Plans d'Ordenació de Recursos Forestals. Afavorirem el compliment de mesures que incentiven la gestió forestal com el pagament per serveis ambientals.

Web Content Display

Iniciativa: Restauració i recuperació de masses forestals afectades per grans incendis

  • rendicio.departamento: 09 C. d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Tr
  • rendicio.estat:

    En tràmit

  • rendicio.actuacions:

 

Actuació 1

Restaurar i recuperar les masses forestals afectades pels grans incendis dels anys 90 i principis dels 2000

 

Es destinen 54 milions d'euros a restaurar i recuperar masses forestals afectades pels incendis dels anys 90 i principis dels 2000. A setembre de 2022 hi ha:

9 projectes en execució: (Restauració ambiental en Mina el Cabezo bis, Xulilla, Cortes de Pallàs, Andilla, Xelva, Segorbe, Llíria, Xàtiva, Polinyà de Xúquer, Requena i Énguera).

2 projectes acabats: Xelva i Alcoi  

3 projectes en fase de redacció: (Adequació forestal de la Muntanya d'Utilitat Pública V152 Riberes del Riu Palància per a la creació del primer parc forestal, restauració ambiental de zones afectades pels incendis forestals en la província de València i Castelló i rehabilitació d'antics emplaçaments miners).

 

54 milions d'euros per a restaurar i recuperar masses forestals afectades pels incendis

En tràmit

Òrgan responsable

Direcció General de Prevenció d'Incendis Forestals