Web Content Display

Compromís 9. Estratègia per a la mobilitat sostenible

Desenvoluparem i executarem una estratègia per a la mobilitat sostenible. Habilitarem àrees per a l'estacionament de vehicles, bicicletes i patinets (Parks & Ride i Bicibox) en les zones de bescanviadors del transport de rodalia i Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana. Així com també, continuar amb el foment dels punts de càrrega per a vehicles elèctrics.

Web Content Display

Iniciativa: Potenciar el transport públic ferroviari

  • rendicio.departamento: 10 Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
  • rendicio.estat:

    Assolida

  • rendicio.actuacions:

Actuació 1

Metrovalencia. Posada en servei de la Línia 10 (c/ Alacant – Natzaret)

 

Posada en servei en maig de 2022. La línia te un recorregut de 5,3 km i 8 estacions (3 soterrades i 5 en superfície).

Les obres van començar en 2006 i es van paralitzar en 2011. En maig de 2018 es van reprendre les actuacions, primer amb la redacció dels projectes per acabar la línia i després amb l'execució de les obres. La inversió en el període 2018-2022 ha estat al voltant dels 53 M€ (sense IVA) i s'ha cofinançat amb fons europeus. En total s'han invertit 213 M€ (sense IVA).

 

https://www.metrovalencia.es/es/comunicaciones/linea-10-alacant-natzaret/

Assolida

Actuació 2

Metrovalencia. Represa del servei nocturn

 

Es va implantar en desembre de 2018. Funciona els caps de setmana i vespres de festius fins aproximadament, les 03:00 h.

El servei es va suspendre arran de la pandèmia, però s'ha reprès des de març de 2022.

 

Assolida

Actuació 3

TRAM d'Alacant. Obertura de la línia 5 entre Porta de la Mar i Plaça de la Coruña

 

La línia de tramvia es va obrir en juny de 2019, gràcies a la finalització i posada en servei del túnel de la Serra Grossa -el qual permet la circulació en doble via, que suposa major capacitat en la xarxa-.

La línia recorre 8,7 km i el traçat aprofita la plataforma de l'anterior línia 4L, la qual va suspendre el seu funcionament en estiu de 2013.

A més, des de novembre de 2019 està oberta tot l'any, mentre que abans sols prestava servei en el període estival.

 

https://tramalicante.info/

Assolida

Actuació 4

TRAM d'Alacant. Posada en servei de la Línia 9 (Benidorm–Denia)

 

Fi de les obres de la línia 9 del TRAm d'Alacant entre Teulada i Gata de Gorgos. Les obres van acabar a finals de 2021 i es van posar en servei en estiu de 2022.

El Consell ha vingut duent a terme, des de 2015, la modernització de la Línia 9 del TRAM d'Alacant, entre Benidorm i Dénia, amb diverses actuacions: renovació de via, condicionament de la infraestructura, instal·lacions de senyalització, comunicacions i energia, condicionament d'estacions, renovació de material mòbil dual, etc.

Posada en servei de tota la línia en gener de 2023. Les persones usuàries han de fer temporalment transbord a Teulada, fins que finalitzen les obres del viaducte del Quisi (Benissa) -en execució- i dels ponts de l'Algar (Altea) i el Mascarat (Calp) -projectes en redacció-.

 

La inversió global supera els 150 M€.

 

https://tramalicante.info/

Assolida

Òrgan responsable

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana