Web Content Display

Compromís 1. Canvi climàtic i sostenibilitat energètica

Impulsarem la Llei de Canvi Climàtic i Transició Ecològica en el marc del Pla Nacional Integrat d'Energia i Clima, avançant en la descarbonització i amb l'objectiu de reduir un 40% les emissions contaminants en 2030 i que el 100% de l'energia provinga de fonts renovables en 2050, que inclourà:

 • Es posarà en marxa l'Agència de Canvi Climàtic.

 • Es crearà el Fons d'Adaptació al Canvi Climàtic, articulant el Fons Forestal i que comptarà amb fons de la Generalitat Valenciana, Ajuntaments, Govern d'Espanya i UE.

 • Mesures de foment de la gestió democràtica i comunitària de l'energia assessorant els municipis que aposten per ella.

 • Desenvolupament de l'Agència Valenciana d'Energia (actualment en l'IVACE- Energia) com a eina per a l'impuls de la producció i distribució d'energia renovable per a les administracions, les llars i el teixit empresarial, com a pas previ a la creació d'un organisme amb capacitat per a la generació energètica.

 • Mesures de suport a les instal•lacions d'energies renovables, l'autoconsum ciutadà, comercial i industrial, la simplificació i unificació de tràmits administratius, la bonificació o subvenció d'equips o accions d'eficiència energètica.

 • La integració de la política de sostenibilitat energètica de les diferents polítiques públiquessectorialsespecialmentindústria,territori,urbanisme,habitatge,transports, medi ambient, recerca i desenvolupament.

Web Content Display

Iniciativa: Pla Vega RenHace. Recuperació de la Vega Baixa desprès de la DANA de setembre 2019

 • rendicio.departamento: 01 Presidència de la Generalitat
 • rendicio.estat:

  Assolida

 • rendicio.actuacions:

Actuació 1

Desenvolupament del procés de participació ciutadana del Pla Vega RenHace

El Pla defineix una estratègia integral per a la regeneració de la Comarca de la Vega Baixa del Segura, alhora que promou un desenvolupament territorial.

El Pla Vega RenHace va obrir un procés innovador de participació ciutadana. Es va presentar la web del projecte, en GvaParticipa, on es convidà a la ciutadania a participar a través de la bústia ciutadana (30/01/2020).

El Procés participatiu: va començar amb una primera sessió presencial el 12/03/2020 a Dolores, i va culminar el 30/06/2020 amb la presentació a Guardamar del Segura dels principals projectes triats com a prioritaris per la ciutadania.

El Pla definitiu, plasmat en 28 grans línies d'intervenció concreta, defineix estratègies i itineraris connectats amb les necessitats del Baix Segura a curt, mitjà i llarg termini, per tal d'afavorir la regeneració econòmica i social del Baix Segura, es va presentar el 17/09/2020.

Pla Vega RenHace

Document Pla Vega RenHace

Assolida

Actuació 2

Desenvolupament del Pla Vega RenHace

El Pla Vega RenHace conta amb pressupostos propis recollits en les lleis anuals de pressupostos de la Generalitat Valenciana des de el exercici 2021.

Annex Inversions Pla Vega RenHace . PGV 2021

Annex Inversions Pla Vega RenHace PGV 2022

Annex Inversions Pla Vega RenHace PGV 2023

Assolida

Òrgan responsable

Direcció General d'Anàlisi i Polítiques Públiques