Web Content Display

Compromís 23 - Estratègia de migracions. Reactivació de l’Observatori Valencià de les Migracions

Elaborarem una  estratègia  de  migracions  amb  la  participació  de  representants  de  la societat civil, administracions locals i autonòmiques. Reactivarem l'Observatori Valencià de les Migracions. Crearem l'Oficina Valenciana d'atenció a persones refugiades i sol·licitants d'asil amb assessorament legal i acompanyament en la seua inclusió en la societat valenciana. Elaborarem i implementarem mesures que aborden la discriminació racial, intolerància i violència masclista contra dones i xiquetes de minories culturals.

Web Content Display

Iniciativa: Dissenyar l’elaboració d’un Pla de retorn dels valencians i valencianes a l’exterior

  • rendicio.departamento: 12 C. de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràti
  • rendicio.estat:

    Assolida

  • rendicio.actuacions:

Actuació 1

Elaboració i posada en marxa de l'Estratègia Valenciana de Retorn i del fòrum de participació

Diagnòstic de la situació i l'elaboració d'una estratègia a través d'un procés de participació ciutadana per a facilitar el retorn de les persones valencianes emigrades, i que tinguen voluntat de tornar, junt amb la coordinació d'aquelles conselleries competents en la matèria.

Per a l'elaboració de l'estratègia es crea el Fòrum per al disseny de l'Estratègia de Retorn de les persones valencianes en l'exterior a la Comunitat Valenciana i, a més, es realitza un procés de participació. L'estratègia valenciana de retorn s'ha presentat a la societat el dia 24/02/2023.

https://participem.gva.es/va/valencians-i-valencianes-en-l-exterior

Assolida

Òrgan responsable

Direcció General de Participació Ciutadana