Web Content Display

Compromís 10. Incorporació de la xarxa de transport públic competència de l’Estat a la xarxa autonòmica

Negociarem la incorporació de la xarxa de transport públic competència de l'Estat a la xarxa autonòmica i garantirem la seua coordinació amb aquesta i amb les xarxes comarcals i locals. Millorarem el transport públic en matèria d'horaris i freqüència així com noves rutes que ajuden a minimitzar el despoblament rural i beneficien la cohesió social. Unificarem en un mapa tota la xarxa de transport públic i impulsarem la coordinació de servei. La xarxa de transport autonòmica, així com la comercial i local se centralitzarà a través d'instruments digitals, com a web i app per a facilitar l'accés a tota la informació i si escau compra de bitllet. A més s'impulsarà un bo únic que facilite la intermodalitat i la vertebració territorial.

Web Content Display

Iniciativa: Millorar els serveis de transport i posar en marxa noves modalitats de transport

 • rendicio.departamento: 10 Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat
 • rendicio.estat:

  En tràmit

 • rendicio.actuacions:

 

Actuació 1

Nou mapa concessional de serveis de transport públic regular interurbà de viatgers per carretera

 

El nou mapa concessional:

 • Garantirà al 100% dels municipis de la Comunitat Valenciana un servei públic de transport i la connexió dels nuclis de població amb nodes de centralitat, garantint el dret d'accessibilitat als equipaments i infraestructures de vertebració social i territorial.
 • Millora la qualitat del servei: serveis competitius de transport que minimitzen els temps de viatge, coordinació de línies i horaris, major informació als usuaris, etc.

 

Situació:

1.- Concessions en servei:

 • CV-002. Vinaròs-Benicarló-Peníscola.

 

2.- Concessions amb contractes signats:

 • CV-112. Xàtiva nord.
 • CV-211. Elx-Rodalia.

 

3.- Concessions licitades:

 • CV-008. Alto Palancia-Sagunt/València.
 • CV-302. València-Alacant-Elx.
 • CV-202. Les Marines-Alacant.
 • CV-214. Torrevieja-Alacant.
 • CV-301 València-Benidorm.
 • CV-101. La Serranía-València.
 • CV-104. Ayora-Requena-València.
 • CV-105. Utiel-Requena.
 • CV-115 Ontinyent-Xàtiva.

 

4.- Concessions autoritzades pel Consell per a la seua licitació:

4.1.- A càrrec de la Conselleria: CV-001. Morella-Vinaròs-Castelló de la Plana; CV-004. L'Alcora-Castelló de la Plana; CV-005. Onda-Castelló de la Plana; CV-007. La Vall d'Uixò-Castelló de la Plana; CV-201. La Marina Alta; CV-204. Alcoi Metropolitana; CV-205. Alcoi-Alacant; CV-212. Alacant-Santa Pola;

4.2.- A càrrec de l'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV): CV-102. València Metropolitana Nord; CV-106. València Metropolitana Oest; CV-107. La Hoya de Buñol-València; CV-108. València Metropolitana Sud.

 

mapa concessional transport per carretera

En tràmit

Actuació 2

Nou model de transport a demanda

 

 • Presentació de l'estudi de solucions de transport en taxi a la demanda per a àrees de trànsit feble. Presentat l'Estudi el 15/02/2022
 • Ajudes per al transport a demanda per als municipis amb risc de despoblament o amb sistema de transport insuficient. El Consell va aprovar el Decret Llei 11/2022, de 9 de setembre, d'aprovació de les bases reguladores i concessió directa d'ajudes temporals per a facilitar, als municipis amb característiques singulars relacionades amb un servei de transport de trànsit dèbil, la posada en marxa del transport públic per a viatgeres i viatgers a demanda.

 

Inversió de 5 M€ en ajudes directes a 345 municipis amb una població global de mes de 400.000 habitants. Presidència de la Generalitat ha dictat la resolució de concessió de les ajudes: 109 municipis de Castelló; 166 de València; i 70 d'Alacant (desembre de 2022).

 

https://www.gva.es/contenidos/publicados/multimedia/prensa/20220215/doc/220215_PO_PDF-ademanda.pdf

https://dogv.gva.es/datos/2022/09/14/pdf/2022_8127.pdf

Assolida

Actuació 3

Posada en marxa d'un Pla pilot de llançadores de transport interurbà per a connectar la ciutat de València amb diversos polígons industrials i parcs empresarials.

 

Posada en marxa en gener de 2021 de les següents llançadores: Fuente del Jarro, Parque Tecnológico, Táctica i l'Andana a Paterna; Oliveral i Reva a Riba-roja; Juan Carlos I i Polígon nord a Almussafes; i l'Ermita a El Romani (Sollana).

 

https://comunica.gva.es/es/detalle?id=363329059&site=174859783

Assolida

Actuació 4

Nous serveis d'autobús

 

Posats en servei en febrer i març de 2021:

 • Nou autobús entre València i Port Saplaya.
 • Línia d'autobús entre el campus universitari de Burjassot i Quart de Poblet, Manises i Paterna.
 • Noves línies de Metrobus entre Xirivella i València; Alaquàs i València; i Aldaia i Manises. Connecten amb estacions de Metrovalencia (Xirivella i Alaquàs amb 9 d'Octubre; Aldaia amb Salt de l'Aigua).
 • Nova línia de Metrobus que uneix Albal, Catarroja, Massanassa, Alfafar i Benetússer amb el metro de Paiporta.

Assolida

Actuació 5

Ajudes directes als ajuntaments adherits a l'Autoritat del transport metropolità de València per cofinançar serveis de transport col·lectiu

 

Recollides en els Pressupostos de la Generalitat des de 2018.

En 2022: 14,4 M€.

En 2023: 14,4 M€.

 

Assolida

Actuació 6

Finançament del transport metropolità de línies d'autobús urbà de València (EMT)

 

La Conselleria renova el conveni amb l'Ajuntament de València en gener de 2023 per als pròxims 5 anys (2,2 M€/any). Amb aquesta actuació es beneficien les persones usuàries de les línies d'autobús 16, 26, 31, 62, 63 i 70 (municipis de Vinalesa, Moncada-Alfara del Patriarca, Alboraia i Burjassot)

 

Assolida

Òrgan responsable

Direcció General d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible / Autoritat de Transport Metropolità de València