Web Content Display

Compromís 61 - Impuls d'un Pla de Rehabilitació Patrimonial i aprovació d'una nova llei de patrimoni cultural i paisatgístic

Impulsarem, en col·laboració amb els ajuntaments i altres administracions, un Pla de Rehabilitació Patrimonial per tal d'impulsar la recuperació i la catalogació del patrimoni cultural valencià en tot el territori; i aprovarem una una nova llei de patrimoni cultural i paisatgístic.

Web Content Display

Iniciativa: Inversió en patrimoni

  • rendicio.departamento: 06 Conselleria d'Educació, Cultura i Esport
  • rendicio.estat:

    Assolida

  • rendicio.actuacions:

Actuació 1

Augment pressupostari en patrimoni cultural

La inversió de la Generalitat destinada a la promoció cultural, patrimoni artístic i museus ha crescut un 138% des de 2015. Només en aquesta legislatura ha passar de 33 milions en 2020 a més de 40 milions en 2023. Un terç més.

En aquest sentit hem augmentat progressivament les partides destinades a recuperar i conservar el patrimoni dels pobles amb més de 2,8 milions d'euros en l'actualitat.

A més, en aquests moments, es preveu la rehabilitació del Palau del Baró de Vallbert, amb 600.000€, de la Murta d'Alzira amb 831.000€, del Monestir de la Valldigna amb una inversió en 2023 de 315.000€ o la intervenció a la Cartoixa de Valldecrist per import de 385.000€.

Assolida

Òrgan responsable

Secretaria Autonòmica de Cultura i Esport