Web Content Display

Compromís 25 - Reforçament i institucionalització de l’estructura i transversalitat de les polítiques feministes

Reforçar i institucionalitzar l'estructura i transversalitat de les polítiques feministes al si del Consell en el marc d'una nova llei d'igualtat.

Web Content Display

Iniciativa: Foment de l’associacionisme de dones

  • rendicio.departamento: 02 Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives
  • rendicio.estat:

    Assolida

  • rendicio.actuacions:

Actuació 1

Biblioteca de la Dona, de València i Alacant

En novembre de l'any 2016, la Biblioteca de la Dona es va traslladar a la seua ubicació original i històrica, al carrer Nàquera núm. 9 de València, convertint-se en un espai on es realitzen activitats de dinamització de col·lectius de dones, així com actes culturals on les dones són les protagonistes.

Durant l'any 2021 s'han organitzat un total de 24 activitats, a pesar de la limitació que va suposar el confinament i tancament temporal de la Biblioteca.

En 2022 s'han incrementat substancialment les activitats entre reunions, debats, presentacions de llibres, lectures i recitals, teatre, videofòrum, exposicions i tallers.

La seu d'Alacant va canviar d'ubicació al desembre de 2020 a la planta semisoterrani de l'edifici PROP en Rambla de Méndez Núñez, 41, un espai ampli i amb molta visibilitat i accés directe des del carrer.

https://inclusio.gva.es/va/web/begv-espill/inici

Assolida

Actuació 2

Cessió de locals a associacions de dones

La Generalitat és propietària de dos immobles adscrits a la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, que es troben cedits a diferents associacions de dones que desenvolupen activitats de promoció de la igualtat i d'atenció a dones víctimes de violència de gènere: un a Burjassot compartit per dues associacions i un altre a València amb 7 associacions.

Assolida

Òrgan responsable

Direcció General de l'Institut Valencià de les Dones